Največja slovenska zasebna dermatološka ustanova
Telefon: 01 51 41 700 / Email: info@dermatologija.eu

Pregledovanje, diagnostika, spremljanje pigmentnih znamenj, zgodnje odkrivanje ter preventiva kožnega raka

Svetujemo samopregledovanje kože enkrat mesečno.

Pozorni moramo biti na spremembe v barvi, velikosti ali obliki znamenja. Pregledati je potrebno kožo vsega telesa, tudi na stopalih, med prsti nog, na genitalijah.

Nekajkrat letno prosite tudi nekoga od vaših bližnjih ali vašega frizerja, da vam pregleda kožo na lasišču.

Zaščita pred soncem

V času največje moči UV- sevanja (med 10.00 in 17.00 uro) svetujemo, da se izogibate izpostavljanju soncu. Zaščitimo se z ustreznimi oblačili, pokrivali in sončnimi očali. Za predele kože, ki morebiti ostanejo izpostavljeni, svetujemo uporabo pripravkov za zaščito pred soncem. Uporabljamo varovalne pripravke v vrednosti zaščitnega faktorja 30 ali več, priporočamo pripravke, ki vsebujejo tudi zaščito pred UVA žarki.

Za ustrezno žaščito je pripravek potrebno nanesti v dovolj debeli plasti: po eno čajno žličko (5 ml) za predel obraza, vratu in prsnega izreza, eno za sprednji del trupa in eno za hrbet, eno za zgornji okončini in po eno za vsako spodnjo okončino.

Omenjeni pripravki so namenjeni zaščiti, kadar se soncu ne moremo izogniti, ne pa podaljševanju izpostavljanja UV sevanju.

V naših ambulantah opravljamo preglede, diagnostiko in zdravljenje:

EPILUMINISCENČNA DERMATOSKOPIJA

Kožne spremembe je mogoče pregledati z ročnim dermatoskopom ali z epiluminiscenčno dermatoskopijo. Medtem ko je ročni dermatoskop že dolgo obvezen pripomoček vseh dermatologov, postaja epiluminiscenčna dermatoskopija vedno bolj nepogrešljiv način pregledovanja sumljivih kožnih sprememb in zgodnjega odkrivanja kožnega raka.

Namen?

Epiluminiscenčna dermatoskopija je namenjena spremljanju kožnih sprememb (predvsem melanocitnih nevusov). Z napravo poslikamo kožne spremembe, posnetek se shrani v računalnik, kjer poseben računalniški program sliko obdela, kar omogoča sledenje, primerjanje in analizo posameznih kožnih sprememb skozi določeno časovno obdobje.

Ne veste, katero kožno težavo imate?

Izpolnite formular in odgovorili vam bomo v kratkem času